A félrelépők weboldalai rámutatnak valódi természetünkre

Vágólapra másolva!
Akik eddig azt gondolták, hogy a házasságtörők weboldala, az AshleyMadison.com csak arra jó, hogy az emberek szeretőt keressenek maguknak, akkor azoknak itt az ideje, hogy módosítsák véleményüket, ugyanis egy új tanulmány szerint az oldal emellett valódi emberi természetünket is megmutatja.
Vágólapra másolva!

A hűtlenség tanulmányozása közben a kutatók nyilvánosan hozzáférhető hirdetéseket vizsgáltak meg, amelyekből random módon válogattak össze 200-200-at a weboldalon jelenlevő nőktől és férfiaktól. James Hare kutató, a kanadai University of Manitoba viselkedéskutatója és társai kielemezték, hogy a leendő házasságtörők mire vágynak egy kapcsolatban, és az alábbi válaszokat kapták: "bármire nyitott vagyok", "rövid viszonyt keresek", "nem tudom", "hosszú távú kapcsolatot szeretnék", "virtuális viszonyra, erotikus chatelésre vágyom" vagy "bármi jöhet, ami felizgat engem".


Kigyűjtötték azokat a jelzőket is, amelyeket a hirdetők saját maguk vagy keresett partnerük jellemzésére használtak. A nők több jelzőt használtak akkor, amikor a keresett férfi anyagi helyzetét és külső tulajdonságait írták le, míg a férfiak akkor bántak bőkezűbben a jelzőkkel, ha saját vagyoni helyzetüket, sportteljesítményüket és tanulmányi eredményeiket ecsetelték.


Hare azt is megállapította, hogy a nők ilyesfajta kapcsolataikban sokkal inkább a megfelelő géneket, a jó fizikumó férfiakat keresik s nem az anyagi biztonságot.