Bénító depresszióba esett a népszerű romantikus könyvek szerzője

Vágólapra másolva!
Marian Keyes ír bestseller-író nyilvánosságra hozta, hogy "bénító depressziója" miatt már írni, olvasni, aludni, sőt emberekkel beszélgetni sem tud.
Vágólapra másolva!

Keyes, akinek könyvei több millió példányban kelnek el, közölte rajongóival, hogy bár mindig is hajlamos volt a depresszióra, legutóbbi hullámvölgye "olyan volt, mint maga a pokol, sokkal, sokkal rosszabb, mint bármi, amit korábban megtapasztalt".

A weboldalára feltöltött januári hírlevélben a 46 esztendős Keyes, aki olyan könyveket jegyez, mint a Görögdinnye vagy a Lucy Sullivan férjhez megy, bejelentette, most próbál felépülni a betegségből.

"Tudom, hogy szörnyű időszak ez, és vannak olyan emberek, akik a gazdasági válság miatt elveszítették a tetőt a fejük fölül, és minden napjuk valóságos harc a túlélésért" - nyilatkozta Keyes. "Nekem van tető a fejem felett, mégis úgy érzem, mintha a pokolban lennék. Képtelen vagyok enni, aludni, írni, olvasni, és nem tudok beszélgetni másokkal. Az a legrosszabb, hogy úgy érzem, sosem lesz vége. Tudom, hogy sokan nem hiszik el, de a depresszió tényleg betegség, és például a lábtöréstől eltérően nem lehet tudni, mikor fog javulni a beteg állapota."

Keyes, a modern női írók első számú képviselője. Romantikus komédiáiról ismert, melyek cselekménye egy erős női szereplő köré épülnek fel, de a történet valamilyen sötét témát, például kábítószerfüggést, elmebetegséget vagy családon belüli erőszakot dolgoz fel. Legutóbbi műve, a The Brightest Star in the Sky októberben jelent meg.

Weboldalára több tucat olvasó küldött támogató üzeneteket, amelyekben az írónőt "lenyűgöző tehetségnek" nevezik, és "gyors felépülést" kívánnak neki.