Egy igazi szellem nem bohóckodik!

Vágólapra másolva!
Szeptember első napján egy angliai kocsmában különös jelenetet rögzített a biztonsági kamera: egy áttetsző testű lény jelent meg az asztalok között, majd kis "mozgolódás" után szó szerint kivetette magát az ablakon.
Vágólapra másolva!

Vörös Károly parapszichológus véleményét kérdeztük: vajon egy másik dimenzióból érkezett látogató tisztelte-e meg záróra után az angliai kocsmát, esetleg ízes tréfa áldozatai vagyunk mindannyian, akik időt figyelmet szenteltünk a neten keringő videónak?



A szakértő szerint nem lehet minden esetben egyértelműen teljesen kizárni azt, hogy valóban egy másik síkról érkezett a különös jelenés, ám nagyobb a valószínűsége annak, hogy valakik a modern technika felhasználásával szeretnék próbára tenni az emberek parajelenségek iránti nyitottságát: "A kocsmában látható jelenethez hasonló filmek, képek folyamatosan jelen vannak a neten. Minden elismerésem a sok munkához, amit az átalakításhoz belefektetnek. Mindebből kiderül, hogy a készítőnek semmi ismerete sincs a szellemvilágról. Nem is beszélve arról, hogy olyan hibák vannak a filmekben, amiket egy szellemvilágban jártas embernek rögtön szemet szúr. A jelen esetben a fixen rögzített kamera például végig követi a mozgást a szobában."


"Ebben az esetben, ha valóban igaz, hogy a jelenlegi kocsma a XVII.században ravatalozóként üzemelt, és a jelenség e ténnyel van összefüggésben, akkor szinte biztos, hogy a paralény mozgása nem illeszkedik a jelenlegi berendezéshez, vagyis nem "bohóckodik" egy asztalnál, majd nem veti ki magát egy ablakon. A mindennapi életünkben valóban körülvesznek minket a másik dimenzióban élő lények, akik segítő és romboló szándékkal vannak tele. Oda-vissza nincs érzékelés a két dimenzió között, csak akkor, ha kimondottan szeretné az ember. Ennek bizonyítása hatalmas feladat, hiszen nem lehet százból százszor produkálni ugyanazt a történést, de aki meg akar erről a világról bizonyosodni, az könnyedén megteheti. Akik pedig mégis hihetetlennek vélik és elzárkóznak előle, azok tegyék azt, amit belső rendszerük diktál. De egy dolgot leszögezhetünk. Amit nem látunk, hallunk, nem értjük a működését, az attól még működik, és létezhet" - mondta el a parapszichológus.


Kassai Tini