Egyedülálló nők 30 felett

Vágólapra másolva!
Az egyedülálló 30-as nők divatosan szólva a szinglik, rigolyásak, dilisek, flúgosak, flepnisek, zizik, tébolyodottak, karrieristák. Ezek az előítéletek sajnos gyakran végleges megállapításként fogalmazódnak meg a férfiakban. Da vajon miért is él ez a fura kép az emberek agyában a 30 feletti egyedülálló nőkről? Mit érez egy nő, amikor minden barátja és ismerőse párban él és ő még mindig egyedül?
Vágólapra másolva!

A legszignifikánsabb jelző a 30 feletti szinglikre, a családalapítás hajszolása. Ez a pont pedig automatikusan vonzza magával azt, amit nevezhetünk versenyzésnek is, mert ennél a csoportnál nagy a tét, gyorsan kell rálelniük a megfelelő hím egyedre, hiszen a biológiai óra megállíthatatlanul ketyeg. A párkereső szingli nők között felértékelődnek a barátságok, főleg a hasonló helyzetben lévőkkel, da jaj, ha megjelenik egy férfi, aki a társaság több tagjának szemében is vonzó.


A tudósok szerint az embereknek nem jó egyedül, mert a magánytól érzelmileg instabilakká válunk, egészségtelenül táplálkozunk és így az immunrendszerünk is legyengül. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy a párosan az élet gazdaságosabb, mert párban az alapvető költségek kétfelé oszlanak.


A mai társadalomban egyre inkább jellemző tendencia, hogy hosszabb vagy rövidebb ideig egyedül szervezzük életünket. Emellett egyre inkább kitolódik a gyermekvállalás is, így azok a nők, akik a karriert helyezik előtérbe a családdal szemben, gyakran szembesülnek azzal, hogy az idő előrehaladtával egyre nehezebb megfelelő párt találni. Bár Bridget Jones óta tudjuk, mindig van remény.


A nők problémáját tetőzi az is, hogy a férfiak közül is egyre többen halogatják a házasságot. Az erősebb nem képviselői a megváltozott társadalmi normák következtében szeretik egyre tovább élvezi a változatos szexuális élet örömeit. A férfiakat pedig az idő sem sürgeti, hisz szinte életük végéig képesek a gyermeknemzésre. De ne aggódjunk hölgyeim, ők is beadják egyszer a derekukat és a kutatók szerint azok a férfiak, akik jól megfontolják ezt a döntést, stabilabb egzisztenciális háttérrel, és főleg érzelmileg érettebben vágnak bele a házasságba.