Tizedszer három nap a fogászat szolgálatában (X)

Vágólapra másolva!
A fogászat - ezen belül is a fogorvoslás - a magyar egészségügy sikerágazata. Igaz ez akkor is, ha a lakosság közfinanszírozott fogászati ellátása, az alapellátás, továbbá a gyermekek körében végzett prevenció "ezer sebből vérzik".
Vágólapra másolva!

A fogászat rendkívül anyag- és eszközigényes tudomány, így a kiszolgáló társtudományok és technológiák rohamos fejlődése mindig hatalmas lökést adott és ad a mai napig is a fogorvoslás terápiás eszköztárának kiszélesítéséhez. A legfrissebb fejlesztések, az egyre korszerűsödő berendezések, a folyamatosan megújuló anyagok és eszközök megismeréséhez nélkülözhetetlen egy olyan nagyszabású nemzetközi fogászati szakkiállítás, ahol a szakma egy rendezvény keretében évenkénti rendszerességgel találkozhat az innovációkkal.


Budapesten már tízedik alkalommal kerül sor a "Dental World Nemzetközi Továbbképző Konferencia és Fogászati Szakkiállítás"-ra, melynek életre hívója még 2001-ben a Dental Press Fogászati Kiadó volt. 2003 óta a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának és a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kara Szak- és Továbbképzési Titkárságának a támogatásával szervezik meg e rendezvényt, "Három nap a fogászat szolgálatában" céljával.


Forrás: [origo]


A rendezvény helyszíne már hagyományosan a SYMA 8000 m2-es nagycsarnoka.


Mai szemmel nézve a tíz évvel ezelőtti indulás az akkori 70 kiállítóval és a kb. 2500 látogatóval szerény kezdetnek mondható. 2010-ben már 200 kiállítóra (közöttük az évről évre bővülő külföldi cégek részvételére is) és jóval több látogatóra lehet számítani a rendezvény során, de nemcsak a számok mutatják, hogy a Dental World mára messze több lett, mint egy a szakmai kiállítások és vásárok sokaságából.


A kiállítás helyszínén továbbképzési kreditpontot is jelentő tudományos előadások - igen rangos hazai és neves külföldi előadókkal - három napon át várják a fogorvosokat, a dentálhigiénikusok és a fogtechnikusok szimpóziumain is a legújabb és legaktuálisabb szakmai ismeretek kerülnek napirendre, a Tanulók Napjára - az ország minden tájáról - továbbképzésre jönnek a fogtechnikus-hallgatók.


Még számtalan más program is várja a fogászati szakma minden résztvevőjét, így különösen látogatottak a különböző workshopok, termékismertetések, s rendkívüli érdeklődés kíséri az ún. élő műtéteket, ahol már sor került pl. a 3D komputernavigált sebészi sablonos implantációs rendszer élőműtétes bemutatójára is. A standokon a csinos orvosi köpenytől a szakkönyvekig, a legkorszerűbb cone-beam CT-n át szinte minden látható, kézbe vehető és kipróbálható - s nem utolsósorban megvásárolható -, amire fogorvosnak-fogtechnikusnak szüksége lehet.


A Dental World látogatói ebben az esztendőben is meggyőződhetnek arról, hogy milyen elképesztően sokrétűvé vált a XXI. század első évtizedére a valamikori borbélyok és felcserek által művelt "mesterség".