3 nyomós érv az influenzaoltás mellett

Vágólapra másolva!
Lassan újra itt az influenza szezon, és újra aktuális a kérdés, hogy beoltassuk-e magunkat. Vannak, akik nyíltan állítják, hogy a vakcina bizony rendkívül veszélyes. Érveket és ellenérveket egyaránt szép számmal találunk, mi most összegyűjtöttük, hogy milyen érvek szólnak az oltás mellett.
Vágólapra másolva!

1. Az oltás sokkal biztonságosabb, mint elkapni a vírust


Valószínűleg nehézen beszéled rá magad, hogy felhúzd az ingujjadat, és hagyd, hogy beléd szúrjanak egy tűt, miközben teljesen egészséges vagy. Az igazság az, hogy az oltás sokkal biztonságosabb, mint átvészelni az influenzát. Ez nem azt jelenti, hogy az influenza veszélyes, viszont azt sem, hogy az oltás teljesen kockázatmentes. A vakcinának valóban vannak lehetséges veszélyei, de a rizikó igen csekély ahhoz képest, hogy milyen szövődményekkel járhat maga az influenza.


3. Nem várt pozitív mellékhatások


Azok számára, akik hajlamosak hangsúlyozni az oltás veszélyeit, nem árt, ha figyelembe veszik a lehetséges pozitív mellékhatásait is. Míg a védőoltás valójában csak arra szolgál, hogy védelmet nyújtson az influenzával és a szövődményeivel szemben, egy friss tanulmány megállapította, hogy csökkent a szívinfarktus aránya a beoltottak között.


4. Beoltva mások életét is védhetjük


Mivel a védelemre a legjobban az időseknek és a kisgyerekeknek van leginkább szükségük, ha beoltjuk magunkat ezzel, őket is megvédhetjük a járványtól. Aki nem kaphatja el a betegséget, az nem is adhatja tovább.