Hamis cézár saláta, joghurtos öntettel

Vágólapra másolva!
Hamis cézár saláta, joghurtos öntettel
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

1 doboz joghurt

fél citrom leve

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 evőkanál reszelt pecorino romano vagy parmezán sajt

1/2 teáskanál őrölt tengeri só

1/4 teáskanál cayenne bors

2 vastag szelet kenyér

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 vagy 3 fej szívsaláta

5 szelet sült bacon

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2.A kenyérszeleteket felkockázzuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

3.A szívsalátáról a külső leveleket leszedjük, majd a salátát félbe vágjuk. Tegyük egy aprítóba a dresszing hozzávalóit és turmixoljuk krémes állagúra. A félbevágott szívsalátákat egy tálba tesszük, meglocsoljuk a dresszinggel. Rátesszük a kockára vágott sült bacont és a megsült kenyérkockákat.