Sörben sült csirke

Vágólapra másolva!
Sörben sült csirke
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

1 db egész csirke
10 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg barna csiperke gomba
15 dkg póréhagyma
15 dkg kelkáposzta
5 dkg teavaj

frissen őrölt bors bors
2 dkg kristálycukor
0,3 l barna sör
1 dl napraforgó olaj a ropogósra sütéshez

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

A csirkét szétszedem combjára és mellére. A húsrészeket amiken rajta maradt a bőr mindenhol, és a csont is benne maradt, besózom és frissen őrölt borssal beszórom. Enyhén, mintha csak sóznám, barna cukorral is megszórom. Hagyom állni legalább fél órát. Fele olajban, és fele vajban közepes lángon egy serpenyőben megpirítom mindenhol. Ezután kis kockára vágott sonkát, kelkáposztát, és gombát, valamint egy cm. vastag póréhagyma karikákat szórok mellé. Ezután ráöntöm a barna sört, felforralom, és puhára párolom benne. Ha kell, akkor vízzel pótlom, az elpárolgott folyadékot. Ha ropogósan szeretném enni, akkor ha puha a csirke, kiveszem a serpenyőből, és egy másik serpenyőben kevés olajon, ropogósra sütöm a csirke bőrös részeit. Vigyázok, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Elég ha csak szépen megkaramellizálódik a csirkemell bőre.