Syrniki – orosz túrópalacsinta

Vágólapra másolva!
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 2-3 ek. édesítőszer (lehet nyírfacukor, eritrit), 1 vaníliarúd kikapart belseje, 40 gr finomliszt, mazsola, ízlés szerint, tejföl, porcukor
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hogyan kell elkészíteni?

1. A túrót szitán áttörjük. Hozzátesszük a tojást, a vaníliarúd kikapart belsejét, a lisztet és az édesítőszert, majd a mazsolát is. Alaposan összekeverjük.
2. Felhevítjük a teflonbevonatú palacsintasütőt, majd öntünk bele egy kevés olajat (1,5 ek.) és beleteszünk 2-2 kanálnyi kupacot a masszából.
3. Kanállal ellapogatjuk, majd kis lángon addig sütjük, amíg megszilárdul és meg tudjuk fordítani.
4. A másik oldalát is aranybarnára sütjük kis lángon, majd papírtörtlőre tesszük.
5. Tálaláskor tejfölt és porcukorot teszünk minden syrniki tetejére.