Ropogós galambmell zöldség textúrákkal - Mirage Étterem, Hajdúszoboszló

Vágólapra másolva!
   
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • Galamb mell: 0,48kg
    Forrás: Nagy Bence
  • Tengeri só: 0,03kg
  • Frissen őrölt bors: Kettő tekerés
  • Borsikafű: 4 szál
  • Cukor: Egy evőkanál
  • Olaj: 0,1 l
  • Vaj: 0,25 kg
  • Sárgarépa: 0,2 kg
  • Citrom sárga karfiol: 0,3 kg
  • Só: 0,03 kg
  • Bébi cukkini: 4 db
  • Bébi répa: 4 db
  • Nyári bébi tök: 4 db
  • Kecskesajt: 0,3 kg
  • Cukkini: 1 db
  • Pecsenyelé: 4 adag

Hogyan kell elkészíteni?

Először feltesszük főni a sárgarépát és a karfiolt. A vízbe só és egy csipet cukrot teszünk. Amíg a zöldségek készülnek, elkészítjük a kecskesajtot. Egy keverőtálban a kecskesajtot szétnyomkodjuk, cukkíniből hosszirányban vékony lapokat vágunk. Egy folpackra sorba rakjuk őket és rátesszük a kecskesajtot. Majd ugyan úgy mint a libamájat feltekerjük és formázzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk. Közben a zöldségek elkészültek mindkettőt külön kevés vajjal pürésítjük és tálalásig félretesszük. A galamb melleket tengeri sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük és előmelegített serpenyőben bőrös oldalával kezdve oldalanként másfél percig sütjük. Fordítás után mellétesszük a bébi cukkinit, bébi répát és a nyári bébi tököt is. Együtt a galambmellel pirítjuk és friss borsikafű szálakat teszünk a serpenyőbe és egy kevés vajat. A kecskesajtot kb. másfél centis darabokra vágjuk és szintén mindkét oldalát megsütjük. Az előzőleg elkészített sárgarépa és karfiol krémet visszamelegítjük, ha szükséges ízesítjük. Majd forrón tálaljuk az elkészített ételt, Végül kevés pecsenyelevet adunk hozzá.