Bodzabólé

Vágólapra másolva!
Bodzabólé
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

40 dkg friss eper
4 tenyérnyi bodzavirág
1 liter bodzaszörp
1 üveg pezsgő

Az epret feldaraboljuk és a lemorzsolt bodzavirággal együtt a bóléstálba tesszük. Ráöntjük a lehűtött bodzaszörpöt, majd a jéghideg pezsgővel feltöltjük. Máris kínálhatjuk. Ha jó előre aprócska virágokat (ibolya, árvácska, borágó, stb…) jégkockába fagyasztunk, azzal még jobban feldobhatjuk az italt.

LifeNetwork

Hogyan kell elkészíteni?

A 15 szép bodzavirágot leöblítjük, a vastag, húsos száráról letépkedjük és egy ötliteres befőttesüvegbe tesszük. Hozzáadjunk kb. 1 dl citromlevet, 40 dkg cukrot, egy felkarikázott citromot, fölöntjük 4 liter vízzel. Lefedjük, és 2 napig érleljük, közben néhányszor megkeverjük. Két nap múlva leszűrjük és behűtjük.