Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A pálpusztai fagyihoz készítsünk egy alap vaníliafagylaltot tejből, tejszínből, tojássárgájából, cukorból és vaníliából. Ha megfőztük, adjuk hozzá a pálpusztai sajtot, és egy kevés dióecetet. Fagyasszuk le.
A körtét uborkaszeletelőn gyaluljuk le, egy éjszakára áztassuk be enyhén cukros-citromos vízben. Miután szárazra törültük, 100 Celsius fokos sütőben szárítsuk ki. A csokifondanthoz a csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel. A tojásokat cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokimasszát, belekeverjük a lisztet is és formába öntve 200 Celsius fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál a hozzávalókat a tányérra helyezzük, majd csokiszósszal és konfitált sült dióval díszítsük.