Csokiláva (fondant), pálpusztai fagyival - Carne Di Hall, Budapest

Vágólapra másolva!
Csokiláva (fondant), pálpusztai fagyival - Carne Di Hall, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • pálpusztai fagylalt
  • csokoládé pasztilla
  • vaj
  • tojás
  • liszt
  • méz
  • cukor
  • dió
  • tejszín
  • tej
  • vaníliarúd
  • pálpusztai sajt

Hogyan kell elkészíteni?

A pálpusztai fagyihoz készítsünk egy alap vaníliafagylaltot tejből, tejszínből, tojássárgájából, cukorból és vaníliából. Ha megfőztük, adjuk hozzá a pálpusztai sajtot, és egy kevés dióecetet. Fagyasszuk le.

A körtét uborkaszeletelőn gyaluljuk le, egy éjszakára áztassuk be enyhén cukros-citromos vízben. Miután szárazra törültük, 100 Celsius fokos sütőben szárítsuk ki. A csokifondanthoz a csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel. A tojásokat cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokimasszát, belekeverjük a lisztet is és formába öntve 200 Celsius fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál a hozzávalókat a tányérra helyezzük, majd csokiszósszal és konfitált sült dióval díszítsük.