Rákóczi túrós másképp - Budai Gesztenyés Étterem

Vágólapra másolva!
Rákóczi túrós másképp - Budai Gesztenyés Étterem
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

Nagy Bence

Túró mousse:

  • 700 g túró
  • 140 g porcukor
  • 70 g v.cukor
  • 3 db RCH+leve
  • 155 g zselatinoldat
  • 700 g tejszínhab

Barack tuile:

  • 60 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 2 g só
  • 60 g kajszibaracklé
  • 40 g liszt

Wind hab:

  • 70 g tojásfehérje
  • 140 g cukor

Joghurthab:

  • Görög joghurt
  • Porcukor
  • Baracklé

Barackzselé:

  • 500 g kajszibaracklé
  • 40 g cukor
  • 2 csipet citromsav
  • 5 g agar

Kevert linzi lap:

  • 200 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 200 g liszt
  • 1 db RCH
  • 20 g v.cukor

Hogyan kell elkészíteni?

Túró mousse: A túrót a cukrokkal, citromhéjjal és lével lágyra, és minél simábbra keverjük. Hozzáöntjük a felmelegített zselatinoldatot, majd tejszínhabbal lazítjuk.Szilikon formákat félig megtöltjük a krémmel, erre egy fagyasztott sárgabaracklekvár korong kerül, majd befedjük a maradék krémmel. Kártyával egyenesre húzzuk.

Barack tuile: A vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót. Fokozatosan beleöntjük a baracklevet. Hozzákeverjük a lisztet, majd hűtőben pihentetjük 1 órát. 180-on sütjük.

Wind hab: A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz fölött folyamatos keverés mellett hevítsük forróra (maximum 85-ig). Majd kihűlésig habosítsuk, de ne verjük túl tőrösre. A joghurthab összetevőit összekverjük.

Barackzselé: A baracklevet a cukorral, citromsavval felmelegítjük, majd belekeverjük az agart, és felforraljuk. Formába öntve dermesztjük.

Kevert linzi lap: A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, a tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet a v.cukorral és RCH-val belekeverjük. Lapnak kikenjük, 170℃-on sütjük.