Bőrös fogasfilé korianderes túrógombóccal - Chianti étterem, Veszprém

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

•80dkg fogasfiléForrás: Origo
•10dkg panko morzsa
•10dkg vaj
•1dl olíva olaj
•40dkg túró
•2db egész tojás
•5dkg búza dara
•Fél csokor koriander
•2dl tejszín
•0.5 dl száraz fehér bor
•só

Hogyan kell elkészíteni?

Tegyük a túrót egy tálba, adjunk hozzá darát és üssünk bele 3 egész tojást. Ízlés szerint sózzuk. Vágjuk fel a koriandert, ezt is tegyük bele és gyúrjuk össze. A túrós masszát 10-15 percre tegyük a hűtőbe. Miután kivettük a hűtőből a tálat, fagylaltos kanállal formázzunk gombócokat és helyezzük forrásban lévő vízbe. Egy gombócot 17 percig főzzünk. Sózzuk be a felszeletelt fogasfilét, majd a hal bőrös oldalát fektessük a pankó morzsába, majd serpenyőben olajon süssük ki. A mártáshoz tegyünk fel főni tejszínt, majd adjunk hozzá kb 150-200g vajat. Öntsük fel száraz Tokaji borral (fehérborral) és kézi habverővel összekeverjük. Korianderrel és egy csipet sóval ízestísük. Serpenyőbe tegyünk olajat, majd a kifőzött túrógombócokat tegyük bele pirulni. Tálalásnál merjünk a mártásból, helyezzünk bele két túrógombócot és mellé a fogasfilét.