8 dolog, amit sose mondj egy diétázónak

Vágólapra másolva!
Sokszor hiába próbálunk jó szándékkal segíteni a fogyókúrázó ismerősünket, csak óvatosan a szavakkal. Sokszor a támogató megjegyzéseink pont ellenkezőleg sülhetnek el.
Vágólapra másolva!

1. "Ne edd meg, mert..."


Tanácsosabb, ha inkább megkérdezed, hogyan segíthetnéd a diétáját, mintha állandóan emlékezteted, hogy a koleszterinszintje miatt nem ehet zsíros dolgokat, vagy ha ezt most megeszi, akkor sosem fogy le. Ezzel ugyanis a saját diétája feletti kontrollt veszed át, amivel nem segítesz, sőt.


2. "Ezt csak neked sütöttem"


Lehet, hogy úgy érezzük, tényleg csak neki, szeretetből sütünk-főzünk, de ha akarata ellenére kínálgatjuk, akkor az már saját magunkról szól.


3. "Úgy vagy szép, ahogy vagy"


Hiába tűnik úgy a számodra, hogy plusz kilókkal jobban nézett ki a barátnőd, ez az ő teste, fontos, hogy ő jól érezze benne magát.


4. "Egy kis fagyi nem árthat"


Ha tudod, hogy éppen próbálja elkerülni az ilyen ételeket, nem tanácsos kínálgatni. Egy-két apró kilengés az elhatározottságábán ingathatja meg.


5. "Nem vagy annyira vidám mostanában"


Bármiféle kritika alááshatja a diétázó elszántságát, inkább próbáld meg felvidítani, ne a negatív dolgokra hívd fel a figyelmét.


6. "Mintha fogytál volna"


Dicséretnek tűnhet, de a látszatra fekteti a hangsúlyt és ezzel elbizonytalanítod. Mondd inkább, hogy sokkal jobban néz ki mostanában.


7. "El kellene járnod sportolni is"


Sokkal jobb, ha inkább elhívod magaddal, például: "Nincs kedved velem futni?" Ha állandóan noszogatod, csak ellenállást váltasz ki.


8. "Hallottam egy jó fogyókúrás könyvről"


Lehet, hogy nem te vagy az, aki a tanácsokat adja, de ezzel közvetve mégis csak te akarod kontrollálni az életét.