Odafigyeléssel az allergiások elkerülhetik a tüsszögést

Vágólapra másolva!
Az egész tavasszal tüsszögő és könnyező allergiás betegek sok esetben saját maguk követnek el olyan hibákat és mulasztásokat, amelyek miatt aztán nehezen tudják kordában tartani allergiájukat - figyelmeztet az Amerikai Allergológiai-, Asztma- és Immunológiai Kollégium.
Vágólapra másolva!

Az allergiaszezon kezdetével érdemes megfontolni az alábbi tippeket, hogy megelőzzük a tüneteket:

Nem mindenki tudja pontosan, mire is allergiás. A tavaszi allergiára panaszkodók több mint kétharmada valójában egész évben allergiában szenved. A szakorvosi vizsgálat fényt deríthet az allergiás tünetek okozójára, és az orvos megfelelő kezelést is javasol.


Ne vásároljunk vény nélkül kapható ígéretes szereket, forduljunk allergológushoz az optimális kezelés megtalálása érdekében. Az immunterápia orrspray vagy injekció formájában akár örökre is meggyógyíthatja a betegséget.


Ne várjunk az allergiagyógyszerekkel a tünetek megjelenéséig. Még mielőtt elkezdődik az allergiaszezon, kezdjük el szedni az(oka)t a gyógyszer(eke)t, amelyek a múltban is hatásosak voltak számunkra.


Próbáljuk meg elkerülni az allergéneket. Ha allergiások vagyunk a virágporra, tartsuk zárva az ablakokat, zuhanyozzunk le, ha a szabadban voltunk, és dél körül, amikor a legmagasabb a pollenkoncentráció, ne menjünk az utcára.


Ha valamilyen nyers élelmiszer tüsszögést, orrfolyást és szájduzzanatot okoz, felmerül az orális allergia szindróma lehetősége. Ez a szezonális allergiában szenvedők körülbelül egyharmadát érinti. Segíthet, ha megfőzzük vagy meghámozzuk ezeket az élelmiszereket, azonban minden esetben forduljunk szakorvoshoz.