Több mint fél évszázados életművét ünnepli a Török Ádám és a Mini

Mini együttes (1968)
Balról Papp Gyula, Török Ádám, a jobb szélén pedig Nagy István
Vágólapra másolva!
A magyar rock egyik legfontosabb együttese a Több mint 50 év a magyar rock élvonalában elnevezésű koncertjén nyújt keresztmetszetet terjedelmes pályájából különleges vendégelőadók részvételével. A klasszikus slágerek mellett Bartók-feldolgozások is terítékre kerülnek, de a Török Ádám és a Mini a korábban nem játszott dalait is bemutatja január 28-án a Pólus Moziban.
Vágólapra másolva!

– mondta el a kezdeti éveiről egy interjúban Török Ádám énekes, fuvolista, az 1968-ban alakult és a hazai progresszív rock egyik legjelentősebb együttesének, a Török Ádám és a Mini frontembere.

A Mini együttes 1977-ben Forrás: Fortepan - Urbán Tamás

A zenész – aki éppen holnap tölti be hetvennegyedik életévét – több mint fél évszázados pályája alatt

kilencezernél is több koncertet adott itthon és külföldön egyaránt, a magyar rockélet olyan kultikus helyein fellépve, mint a Bem rakpart, az Ifjúsági Park vagy a Tabán, a szövegei, az előadói stílusa, a zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz nem csak saját korosztályára, de a fiatalabb generációkra is a mai napig hatással van.

Török Ádám Fotó: Kozma Zsuzsi

A terjedelmes pályájából most a Több mint 50 év a magyar rock élvonalában elnevezésű szuperkoncerten nyújt keresztmetszetet, olyan vendégelőadók részvételével, mint Tátrai Tibor, Kézdy Luca, Papp Gyula és Kosik Kristóf. Az est során pedig elhangzik természetesen a Kolduskirály, a Kell a barátság, a Funky Night, Zene él tovább, a Drága Ifipark, a Hívj fel, a Gőzhajó, a Kereszteslovag, a Vissza a városba vagy az Asztalhoz leültem, de a Mini slágerei mellett
Bartók-feldolgozások is terítékre kerülnek a Bartók On Rock című crossover lemezről, de korábban nem játszott új dalokat is hallhatunk.

A különleges archív filmrészletekkel és fotókkal színesített koncertre a következő linken vásárolhatók jegyek.