Nagy Ervin is otthagyja a Katona József Színházat

Vágólapra másolva!
Négyen hagyják ott egyszerre a Katona József Színházat. Köztük a legismertebb Nagy Ervin, mellette Mészáros Blanka és Dér Zsolt színészek, valamint a több mint 20 évig a színházban dolgozó művészeti titkár, Nádor Lili megy el. 
Vágólapra másolva!

A Katona József Színházban 2019 novemberében tört ki egy durva zaklatási botrány, miután akadt olyan színész, aki már nem tudta tovább tűrni, hogy Gothár Péter rendező szexuális zaklatásait sorozatosan eltussolják.

Kiderült,

Gothár a színházban bármit megtehetett, hatalmával visszaélve folyamatosan megalázta a színészeket.

Szirtes Ági a Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a rendszeres megaláztatásoktól szívbeteg lett.

"Engem nagyon, nagyon kikészített a módszerével. Hogy azt gondolta, hogyha egy embert megaláz, meg piszkál, meg kiabál vele, akkor annyira kifordul az ember az emberi mivoltából, hogy az arra készteti, hogy túllépjen a saját határain és jól játsszon" - mondta a színésznő. Szirtes Ági azt is mondta a Klubrádiónak, hogy

Gothár olyat is mondott neki, amivel kimondottan megalázta

, de - érthetően - nem akarta elárulni, mi volt az.

A Katona József Színház néhány évtizede hosszabb ideig - Székely Gábor és Zsámbéki Gábor vezetése alatt - az ország legjobb színháza volt. A színház darabjait a hazai közönségsiker mellett rendszeresen hívták vendégelőadásra európai vagy más kontinensek színházai.

Aztán Máté Gábor lett az igazgató, a hatalmat Ascher Tamás és Gothár Péter vette át. A sikerek elmaradtak, a Katona csak a baloldali aktuálpolitizálással került be a hírekbe.

Az Ascher-Gothár-Máté hármas ezzel párhuzamosan átvette az irányítást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is, teljesen elfoglalva és a balliberális ideológia szolgálatába állítva az egyetemet.

A távozásokat az ATV-n bejelentő Máté Gábor próbált úgy tenni, mintha ezeknek egymástól független okai lennének, de ha egy fiatal színésznő (Mészáros Blanka) egy kisebb színházba megy át, egy másik fiatal színésznek (Dér Zsolt) három évvel a diploma megszerzése után a színészettől is elmegy a kedve, a színház egyik legismertebb színészét (Nagy Ervin) nem tudják társulati tagként megtartani, és egy több mint 20 éve ott dolgozó színházi alkalmazott (Nádor Lili művészeti titkár) is éppen most megy el, az egyértelműen arra utal, hogy a Katona József Színházban elviselhetetlen lett a helyzet.