Beteljesületlen szerelemmel tölti a hetet Juhász Anna

Juhász anna Juhász Anna Szili Nóra
Juhász Anna
Vágólapra másolva!
Cserpes Laura kanapékoncerttel jelentkezett a stúdiójából, Juhász Anna pedig egyik kedvenc költője szerelmes verseivel tölti a hetet. További programokat is kínál a Maradj Otthon! Fesztivál.
Vágólapra másolva!

„Hú, de régen koncerteztünk” – kezdte keddi kanapékoncertjét Cserpes Laura, mikor beindult első előadott daluk gitárhangja. Az énekesnő zenésztársával, Tóth Ádámmal jelentkezett be a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook-oldalán egy élő koncerttel. A minikoncertet stúdiójukban adták, ahol – még a zenélés előtt – körbe is vezették a telefonnal a nézőket. Jó

háromnegyed órás volt a kanapékoncert,

amibe néhány történet is belefért. Elárulták, hogy már 5 éve dolgoznak együtt. „Mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk Ádámmal, és szerintem ez nagyon fontos egy ilyen akusztik világnál, mert nagyon kell érezni egymást a két előadónak” – mondta Cserpes Laura a gyümölcsöző formációjukról.

Kedden folytatta az Én és a könyvem című sorozatát A Várkert Irodalom, amit szintén sugárzott a Maradj Otthon! Fesztivál is. Juhász Anna elárulta, hogy tematikus hetet tart, ahol Juhász Gyula szerelmes verseit helyezi a középpontba. Az irodalomtörténész elmondta, hogy

tavasszal az egyik kedvenc időtöltése, mikor egy-két könyvet magához véve kimegy a nyíló természetbe.

Most Juhász Gyula verseivel teszi ezt. „szerelmes versei egészen fiatal korunk óta velünk vannak. Leginkább akkor ugorhat be, ha azt a nevet mondom, hogy Anna, vagy Anna örök, akkor rögtön előttünk van egy viszonzatlan szerelem... De talán nem ismerjük elég jól Juhász Gyulát, és nincs előttünk az a karakter, az a kivételes ember, aki sajnos egész életében boldogtalan volt” – mondta Juhász Anna.

Az epizód második felében a Várkert Irodalom másik háziasszonya, Ugron Zsolna jelentkezett be otthonából. Ő Thomas Mann első regényéről, a Buddenbrook ház-ról beszélt hosszan.

Szerdán, 18 órától Kertész Erika és Reschofsky Dávid duója ad szobakoncertet a Campus Fesztivál szervezésében. Természetesen a műsort adja a Maradj Otthon! Fesztivál is. És ha szerda, akkor este megjelenik új, eddig még nem látott koncertfilm is.