Mága Zoltán tabletekkel támogatja a rászoruló diákokat

MÁGA Zoltán
Budapest, 2018. augusztus 21. Mága Zoltán hegedűművész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelőadásán a budapesti Szent István-bazilika előtt 2018. augusztus 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Mága Zoltán digitális eszközökkel támogatja a rászoruló diákokat, és összefogásra hívja az embereket. A közösségi oldalán közzétett felajánlásához állítólag már többen csatlakoztak.
Vágólapra másolva!

Mága Zoltán a Facebook-oldalán közölte, hogy 100 tablettel támogat rászoruló roma és nem roma diákokat a digitális tanrendhez való alkalmazkodásban. A kormány a koronavírus magyarországi megfékezése miatt március 11-én vészhelyzetet hirdetett, majd Orbán Viktor pénteken bejelentette, hogy hétfőtől, azaz március 16-ától már nem mehetnek iskolába a tanulók, és az iskoláknak átt kell állniuk a digitális tanrendre. Mága Zoltán közleményében azt írta, „tudom, hogy ez az új oktatási helyzet nagyon sok gyermeknek, hátrányos helyzetben élő családnak komoly kihívást, próbatételt jelent, mert nem rendelkeznek az ehhez szükséges informatikai, technikai eszközökkel”.

Mága Zoltán a közleményben kérte, hogy aki tud, csatlakozzon hozzá, és akár más módon is segítse a rászorulókat: „segítsük a hátrányos helyzetben, főként falvakban élő gyermekeket, az időseket.

akár adakozásaal, gyűjtéssel, vagy egy bevásarlással, odafigyeléssel, törődéssel is. Isten megsegíti majd a jószándékúakat az önzetlenségükért” – írta Mága Zoltán.