A táncművészek megköszönik a kormány intézkedéseit a koronavírus-helyzetben

Vágólapra másolva!
Az előadások, bemutatók elmaradásával a táncművészet is rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe került, mindamellett nagy segítséget jelent, hogy június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik, a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, valamint, hogy nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken - írta közleményében a Magyar Táncművészek Szövetsége.   
Vágólapra másolva!

A táncművészek, együttesek, alkotók speciális helyzetéből adódóan - akiknek 70 %-a struktúrán kívüli, 30 %-a struktúrán belüli – az előadások bevételeiből tartják fenn magukat. Az előadások hosszú távú elmaradása

a táncművészet területén dolgozó művészek és kollégák megélhetési problémáihoz vezet

- írta a szövetség.

A magyar táncművészek köszönik a kormány gyors reagálását a kulturális ágazatok problémáira is, annak megkezdett válságkezelésére.

A hazai táncművészek egész helyzetét tekintve - a néptánc, a klasszikus balett, a modern kortárs táncművészek számára

nagy segítséget jelent, hogy június 30-ig a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik,

a munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik, valamint, hogy nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken.

A közleményben azt is írták, hogy a Magyar Táncművészek Szövetsége és az EMMI Táncművészeti Bizottsága amiben csak tudja, elősegíti a kormány intézkedéseit, és támogatják Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár munkáját is.

- zárul a közlemény.