Visszakapta ellopott, 150 milliós hegedűjét Lajkó Félix

LAJKÓ Félix
Újvidék, 2020. január 23. Lajkó Félix hegedűművész játszik a szerb rendőrségtől visszakapott hegedűjén az újvidéki rendőrség épületében 2020. január 23-án. A hegedűvirtuóz 19. századi, Domenico Montagnana által készített hangszerét 2019. november 1-jén Péterrévén lopták el az autójából, az újvidéki rendőrség december 19-én találta meg Novi Banovcin. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
Visszakapta több mint két hónappal ezelőtt ellopott értékes hegedűjét Lajkó Félix hegedűművész. 
Vágólapra másolva!

Több mint két hónapja lopták el Lajkó Félix több mint 150 millió forintot érő hegedűjét, amit csütörtökön kapott vissza a művész Újvidéken. Az M5 kulturális csatorna csütörtök esti híradójában elhangzott, hogy a hangszert az újvidéki rendőrség adta vissza.

Lajkó Félix hegedűművészátveszi hegedűjét Nikola Avramovictól, az újvidéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetőjétől Forrás: MTI/Molnár Edvárd

Az 1800-as évek elején Domenico Montagna által készített hegedűt Lajkó Félix

autójából emelték ki a dél-bácskai Péterrévén

még októberben. Lajkó Félix az M5 híradójában elmondta, hogy nem számított rá, hogy valaha is elő fog kerülni a hangszer.

Forrás: MTI/Molnár Edvárd

A hegedűt egy hónappal ezelőtt találták meg Belgrád közelében egy faluban. A szerb rendőrök később őrizetbe vettek egy temerini és egy ópázovai férfit, akiket nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítanak. Nikola Avramovic, az újvidéki rendőrség bűnmegelőzési osztályának vezetője elmondta, hogy jelentős erőfeszítéssel és kitartással találták meg a hangszert.