Meghalt a Forrest Gump írója

Forrest Gump
Forrest Gump 1994 directed by Robert Zemeckis Tom Hanks. COLLECTION CHRISTOPHEL / RnB © Paramount Pictures
Vágólapra másolva!
77 éves korában meghalt Winston Groom, többek között a Forrest Gump című regény írója. 
Vágólapra másolva!

77 éves korában, csütörtökön meghalt a Forrest Gump című regény írója, Winston Groom. Halálának hírét Fairhope városának polgármestere osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán. Groom ugyanis ebben az Alabama állambeli városban élt.

Winston Groom életében nyolc regényt írt, ezek közül sorban a negyedik volt a Forrest Gump 1986-ban, amelyből 8 évvel később, 1994-ben nagysikerű filmet készítettek. A Robert Zemeckis által rendezett filmet összesen hat Oscar-díjjal jutalmazták, köztük a legjobb filmért, a legjobb rendezésért és a legjobb férfi főszereplőnek járó szoborral. A legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-díját is megkapta a film.

Kétségkívül a Forrest Gump volt Groom legsikeresebb könyve, csaknem 2 millió példányt adtak el belőle. Később Gump and Co. (Gump és Tsa) címmel folytatta is Forrest Gump történetét, amelyben azt mutatta be, mi történt a főhősével a nyolcvanas években.

Forrest Gump Forrás: Wikimedia Commons

Winston Groom 1944-ben született, és világ életében Alabamában élt. Egyetemi évei alatt kezdett írni, majd a diploma megszerzése után négy évet szolgált a hadseregben is. Forrest Gump történetét ismerve nem meglepő, hogy Groom harcolt Vietnamban is. Utolsó regénye 2016-ban jelent meg El Paso címmel.