Demeter Szilárd az irodalom, a könyvpiac és a könnyűzene megújításáról

Demeter Szilárd
Vágólapra másolva!
Július 26-án 20 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, Demeter Szilárd lesz a Sláger Téma vendége a Sláger FM-en.
Vágólapra másolva!

Demeter Szilárd két évtizede népszerű íróként. Az Előretolt Helyőrség kolozsvári műhelyéből induló irodalmár 2018 óta a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Az irodalom, a könyvpiac megújítása, a magyar szerzők nemzetközi és hazai karrierjének menedzselése mellett nemrégiben feladatául kapta a magyar popzene reformját is. Miniszteri biztosként szakértői csapatával kidolgozták a Magyar Könnyűzenei Stratégiát. Ennek hét pillérében az életpályamodelltől, a vidéki és határon túli zenei műhelyek helyzetbe hozásán át a könnyűzene oktatásáig a szakma évtizedek óta halogatott változásai szerepelnek.

Demeter Szilárd Forrás: Origo

A Loyal zenekarával épp lemezbemutató koncertre készülő Demeter Szilárdtól a vasárnapi adásban még arra a kérdésre is választ kapunk, hogy vajon egy újabb magyar irodalmi Nobel-díjnak vagy egy magyar előadó által kiérdemelt könnyűzenei Grammy-díjnak örülne-e jobban.