Új helyre költözik a VOLT Fesztivál

2019.06.12. 17:30

Június 25-én új helyszínen, a korábbi szomszédságában nyitja meg kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál. Az új helyszín megújult környezetet és új színpadokat, programokat is jelent.

Idén új helyszínen, a korábbi szomszédságában rendezik meg a Telekom VOLT Fesztivált. A helyszín mindig is állandó kérdés volt a VOLT életében. Elsősorban azért, mert az 1993-ban mindössze 800 néző részvételével a Soproni Sportcentrumban elindult VOLT már az első évtizedben Magyarország egyik leglátogatottabb vidéki fesztiválja lett.  A sportcsarnokot 2001-ben nőtte ki, ekkor költözött át a Lővér Kempingbe, amely több, szomszédos területtel együtt 2018-ig adott otthont a VOLT-nak.

Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója azt mondta a szerdai sajtótájékoztatón, hogy „mintegy két évtizede tartó dilemma oldódik meg az idei évben. A Telekom VOLT eddigi helyszínén állandó kérdés volt ugyanis, hogy mennyire biztos a fesztivál jövője. A fesztiválnak 2001 óta otthont adó területeken ugyanis semmiféle fejlesztésre nem volt lehetőség, így 

rendszeres kérdésként merült fel, hogy maradhat-e Sopronban a VOLT.  2016-ban, a Modern Városok Program kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök úr vetette fel először, hogy Sopron megérdemelne egy szabadtéri fesztiválhelyszínt, amely városi méretű rendezvények mellett a VOLT megrendezésére is alkalmas lehet. A Kormány erre a célra közel 1 milliárd forint támogatást biztosított Sopronnak,  a beruházás pedig tavasszal indulhatott el. Sopron vezetőivel az év végén megállapodást kötöttünk, amely biztosítja, hogy a VOLT-nak legalább 10 évig Sopron ad otthont - mondta Lobenwein Norbert.

Széket avattak a Depeche Mode tiszteletére

Már nyolc éve, hogy elindult a Csillagok Városa projekt, ez idő alatt pedig több mint 40 olyan világsztárnak és hazai pop-rock ikonnak állítottak emléket Sopronban, akik a Telekom VOLT Fesztiválon színpadra léptek. A Sopronban elhelyezett különleges székszobrok alkotója efZámbó István képzőművész, aki a VOLT Fesztivál szerezőinek kérésére évről évre egyedi bútordarabokat hoz létre, amiket a fesztiválon fellépő előadók dedikálnak, majd a városnak adományoznak.

további tartalmak a rovatból