Miklósa Erika címszerepet énekel a Székelyföldi Operahéten

Miklósa Erika opera-énekesnő
Vágólapra másolva!
Négy előadása lesz Csíkszeredában a Kolozsvári Magyar Operának a Székelyföldi Operahét keretében. Az előadásokon Miklósa Erika és Kovácsházi István is címszerepet énekel.
Vágólapra másolva!

Négy előadással szerepel Csíkszeredában, a Székelyföldi Operahét keretében a Kolozsvári Magyar Opera. Az operahét június 18. és 23. között lesz, és a négy előadás azért számít különlegesnek, mert utoljára

a Kolozsvári Magyar Opera az 1980-as években vendégszerepelt Székelyföldön, azóta erre nem volt lehetőség.

Szép Gyula, az opera igazgatója azt mondta, hogy fő céljuk az opera és az operett műfajának eljuttatása a székelyföldi magyar közösséghez, hiszen az ottani közönségnek nincs lehetősége rendszeresen élő operaelőadásokat látni. Reményei szerint a mostani esemény egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz, és gyakrabban fognak fellépni a régióban.

Miklósa Erika címszerepet énekel az operahéten Fotó: Polyák Attila - Origo

Az operahét keretében színre viszik Verdi Traviatá-ját, illetve Erkel Ferenc Bánk bán-ját, amelyben Miklósa Erika énekli Melinda szerepét, és Kovácsházi István alakítja Bánk bánt.

Miklósa Erika szeretetről, Szörnyelláról és örökbe fogadott gyermekéről

A Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekesnő a Virtuózok című vetélkedő zsűritagjaként, mentoraként is bizonyította: személyiségének egyik meghatározó pillére a lényéből sugárzó empátia. Miklósa Erika amellett, hogy fontos társadalmi ügyekben, civil kezdeményezésekben is gyakorta szerepet vállal, sportolói múltjához híven a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub elnökhelyettese.

Emellett a kolozsvári opera bemutatja a Kárpát-medence leghíresebb operettjét, a Csárdáskirálynő-t, illetve Venczel Péter és Moravetz Levente alkotását, az Ali baba és/vagy negyven rabló című családi musicaljét. Ez utóbbit főleg a fiatalabb közönségnek ajánlják.