Akár 30 évet is kaphat R. Kelly szexuális erőszakért

R Kelly
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25: R. Kelly performs at Barclays Center on September 25, 2015 in the Brooklyn, New York City. (Photo by Taylor Hill/FilmMagic)
Vágólapra másolva!
11 rendbeli szexuális erőszakkal vádolják R. Kellyt, és mindegyik vád egyetlen feljelentőhöz kapcsolódik, aki ráadásul kiskorú volt, mikor az állítólagos erőszakot elkövette rajta az énekes. 
Vágólapra másolva!

R. Kelly ügye új szintre lépett. 11 rendbeli szexuális erőszakkal vádolta meg csütörtökön egy chicagói bíróság az énekest. Az R. Kelly ellen felhozott, korábbi vádakhoz képest annyi a különbség, hogy februárban még 10 rendbeli erőszakról volt szó, és akkor még több áldozatról.

Sírva dühöngött a szexuális zaklatással vádolt világsztár

R. Kelly megtörte a csöndet, és interjút adott a tévében. Könnyekel küzdve tört ki a szexuális zaklatással vádolt énekes. „A kib*szott életemért küzdök" - mondta már sírva R. Kelly, aki a CBS This Morning című műsorának adott interjújával megtörte a csendet. Az énekest február 22-én tartóztatták le, vádat is emeltek ellene több rendbeli szexuális zaklatás miatt.

A mostani 11 rendbeli vádak viszont egyetlen állítólagos áldozaton elkövetett erőszakról szólnak. Ráadásul a 11-ből

4 tényleges nemi erőszakról szól,

ami 30 év börtönt jelent, ha mind a négy esetben bűnösnek mondják ki R. Kellyt – írja az NME. A nő egyébként nem volt 16 éves, mikor az általa részletezett esetek megtörténtek.

Egy chicagói újságíró twitteres bejegyzéséből is kiderül, hogy ezek sokkal súlyosabb vádak, mint amik a korábbi, jó ideje húzódó R. Kelly-ügyekben felmerültek. Ehhez képest R. Kelly ügyvédje, Steve Greenberg higgadtan, és a tőle megszokott magabiztos lekezeléssel reagált – szintén a Twitteren – az új vádakra.

Azt írta, hogy R. Kellyt nem új üggyel kapcsolatban vádolták most meg. Ez ugyanaz az „állítólagos áldozat, ugyanabból az időből (egy évtizeddel ezelőttről); a lényegen semmit sem változtat”.