Kovács Ágnes lett Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

2019.02.04. 11:31

Harmadszor ítélték oda a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat. Az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót a díjalapító szervezet vezetője mindenki példaképének nevezte.

Idén ítélték oda harmadszor a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat, és az idei kitüntetettet, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó lett. Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában azt mondta, „szükségünk van a példaképekre, arra, hogy olyan személyeket tudjunk példaként kiállítani az elismerésekben is, akik mindannyiunkat ösztönöznek a hétköznapok során. Budapest csodálatos adottságokkal rendelkezik, a kulturális és sportrendezvények nagyon jól bepozicionálják a helyét Európában.”

Bán TeodóraFotó: Marton Szilvia - Origo

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat pénteken vette át Kovács Ágnes a Budapest Kongresszusi Központban rendezett turisztikai évadnyitó gálán. 2017-ben Osztie Zoltán plébános, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia vezetője, tavaly Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója kapták meg a díjat.

Kovács Ágnes, Budapest kulturális és turisztikai nagyköveteForrás: AFP/Kisbenedek Attila

Kovács Ágnes az M1 műsorában azt mondta, nagyon jól eső érzéssel tölti el, hogy az emberek elismerik. Azt is elmondta hogy Budapesten született, ez a kedvenc városa is, és pályafutása során mindig büszkén képviselte Magyarországot és Budapestet. „2006-ban megadatott, hogy a Margitszigeten hazai közönség előtt úszhattam az Európa-bajnokságon, ami óriási élmény volt”.
Bán Teodóra azt is elmondta, hogy február 5-ig még lehet Budapestre szavazni a Europe Best Destination versenyen, amelyben a magyar főváros jelenleg az élen áll. „Idén Budapest Európa sportfővárosa, ez is motivált minket az idei díjazott kiválasztásánál. A sok esemény között az egyik legnagyobb a február 21-től 25-ig tartó Utazás kiállításon lesz, amelyen a magyar sport idei világversenyein induló sportolók, szövetségi vezetők, edzők mesélnek az érdeklődők előtt” – mondta Bán Teoródra.

további tartalmak a rovatból