25 évig várt az énekesnő, hogy eljusson a csúcsra

New Year's Eve celebrations at New York's Times Square Horizontal
Mariah Carey performs during New Year's Eve celebrations in Times Square on December 31, 2016 in New York. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS
Vágólapra másolva!
Mariah Carey 25 éve adta ki a dalát, amivel most végre a csúcsra jutott. Ő a második a slágerlista eddig, 60 éves történetében, akinek ez sikerült.
Vágólapra másolva!

Mariah Carey 25 éve adta ki a Merry Christmas című albumát, amin kijött az All I Want For Christmas is You című sláger, ami nélkül nem nagyon lehetett megúszni a karácsonyi készülődést az elmúlt negyed században. És úgy néz ki, ez a 25 év kellett ahhoz is, hogy a dal végre felkerüljön a Billboard Hot 100-as listájának csúcsára. Az utóbbi években szépen lassan kúszott egyre feljebb. Már 2017 karácsonyakor a legjobb 10-ben volt, tavaly pedig már a harmadik helyig jutott – egyértelműen az év utolsó heteiben, karácsonyhoz közel.

Érdekesség, hogy Carey dala a toplista történetének második ünnepi dala, amelyik az első helyig jutott. Az első az 1958-as The Chipmunk Song (Christmas Don't Be Late), amit a régi virtuális együttes, az azóta ilyen-olyan formában folyamatosan létező The Chipmunks adott elő.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Billboard Hot 100 történetében rengeteg olyan év volt, amikor külön listán értékelték az ünnepi dalok hallgatottságát, így esélyük sem volt bekerülni a 100-ba. Egyébként érdekes rekordja a szerzeménynek, hogy ez a 25 a leghosszabb idő, amit egy dalnak várnia kellett a csúcsig. Egyébként ezzel az első hellyel Carey a negyedik olyan előadó lett, akinek első helyezést ért el dala az 1990-es, a 2000-es és a 2010-es években is. Ha jövő karácsony után, azaz átcsúszva 2021-be is első helyre kerül a dal (vagy bármelyik másik), akkor viszont ő lesz az egytlen, akinek 4 különböző évtizedben került csúcsra egy-egy dala.

Az persze nem mellékes a mostani csúcsra jutásban, hogy Carey a 25 éves évfordulóra újra kiadta a Merry Christmas lemezt – írja a CoS.