Elkészült a világ legnagyobb Grabovszkyja

Macskafogó
Tűzfal
Színes Város Csoport
Vágólapra másolva!
Több mint 400 liter színes falfesték felhasználásával, 2 hónapnyi munka után elkészült a budapesti Szigony utcában a világ legnagyobb Grabovskija. 
Vágólapra másolva!

A budapesti Szigony utcában a napokban elkészült a világ legnagyobb Grabovskija, sok más, a kultikus Macskafogó-ból ismert karakter hatalmas alakjával együtt.

Forrás: Farkas András

A festményt ezúttal is a Színes Város Csoport felkérésére készítették természetesen az eredeti rajzfilmet készítő Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével. A tűzfalfestményhez a Macskafogó eredeti, Szórádi Csaba által tervezett, 1986-os moziplakát inspirálódtak az alkotók, Forgács Simon, @0036mark és Illés Hajnalka grafikus.

Forrás: Farkas András

Több mint 400 liter színes falfestéket használtak fel, és két hónapig tartott a munka a 600 négyzetméteres falfelületen. Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője azt mondta, „fjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő”. Fluor Péter, a Színves Város Csoport főtitkára erre azt mondta, „ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült. Természetesen

de a Macskafogó-ra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk.”

Forrás: Farkas András

A Színes Város Csoport legutóbbi akciójáról itt írtunk:

Hatalmas Vízipók került a Józsefvárosba

Elkészült a Vízipók-csodapók című tűzfalfestmény Józsefvárosban. A gigantikus falfestményt két hónap alatt készítették, mivel a 350 m2-es tűzfalat előbb hőszigetelték, és csak azután kerülhetett fel rá a népszerű rajzfilmsorozat alapján készült murális alkotás. A falra 300 liter festék került 50 különböző színben.