Úgy néz ki, nem semmizik ki a francia Elvis leszármazottait

Johnny Hallyday
Johnny Hallyday óriási sztár volt Franciaországban. Egyszerűen a francia Elvisként emlegették. Több mint 50 éves karrierje alatt 110 milliónál is több lemezt adott el.  Hallyday 74 évesen halt meg december 6-án. Évek óta küzdött a rákkal.
Vágólapra másolva!
Vesztésre áll Johnny Hallyday özvegye az örökösödési perben, mert egy francia bíróság úgy foglalt állást kedden, hogy a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni, márpedig ez utóbbi nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését.
Vágólapra másolva!

A 2017 végén, 74 éves korában meghalt, francia Elvisként emlegetett Johnny Hallyday 43 éves özvegye vesztésre áll az örökösödési perben. Pedig Hallyday rá hagyta minden vagyonát, de a francia jog kiáll az egyenes ági leszármazottak mellett. A zenész korábbi kapcsolataiból született két gyereke már rögtön apjuk halála után intézkedtek, és úgy néz ki, akciójuk mostanában el is éri a célját.

Johnny Hallyday óriási sztár volt Franciaországban. Egyszerűen csak a francia Elvisként emlegették. Több mint 50 éves karrierje alatt 110 milliónál is több lemezt adott el. Hallyday 74 évesen halt meg 2017. december 6-án Forrás: MTI/AP/LIND

Egy francia bíróság kedden úgy foglalt állást, hogy a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni. Márpedig ez utóbbi

nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését.

A Párizs egyik elővárosának számító Nanterre bírósága szerint a rocklegenda „velejéig vándorló és bohém, de főleg francia életmódot élt”, és „gyakori egyesült államokbeli utazásai és ottlétei ellenére Franciaország volt az otthona, halála pillanatában is Franciaországban volt az állandó lakhelye”, ezért a francia jog érvényes az esetében.

Zárolták Johnny Hallyday vagyonát az örökösödési vita miatt

Egy francia bíróság zárolta pénteken Johnny Hallyday 100 millió euróra becsült vagyonát, mert a tavaly elhunyt rocksztár özvegye és korábbi kapcsolataiból származó gyermekeI pereskednek az örökségen. A francia rock szupersztárja 74 évesen, a tüdőrákkal folytatott hosszú küzdelem után halt meg 2017 decemberében.

A 2017 decemberében 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra szállna. A zenészlegenda vér szerinti gyermekei, az első feleségétől, Sylvie Vartan énekesnőtől született fia, David Hallyday énekes-zenész és későbbi élettársától, a Nathalie Baye színésznőtől született Laura Smet színésznő, megtámadták az Egyesült Államokban írt végrendeletet.

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata,

a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. „A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal” – mondta Laura Smet. A nanterre-i bíróság keddi ítélete azt jelenti, hogy Laeticia Hallyday osztozni kényszerül az örökségből a rocksztár nevelt és vér szerinti gyermekeivel – közölte a biológiai gyermekek ügyvédje a Reutersszal. Az özvegy ügyvédje útján meghökkenésének adott hangot.

Johnny Hallyday búcsúztatása

Százezrek az utcákon Párizsban

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették. A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.