Több kontinensről is élőben szavalnak a magyar diákok

Vágólapra másolva!
Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen.
Vágólapra másolva!

Idén rendezte meg harmadik alkalommal az élő, internetes versfolyamot a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum. A versfolyam 2019 programhoz körülbelül 70 magyar tanítási nyelvű intézmény csatlakozott.

Az egésznapos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai

élő adásban mondanak verset,

a szavalás a világháló segítségével a BSZC weboldalán és a int a Tájgazda honlapján is követhető. Csibor Géza szervező, a Veritas egyesület képviselője azt mondta, a világ több kontinenséről kapcsolódnak be egy-egy verssel a magyar diákok. Így például verset mondanak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola, New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola, az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai, de a környező országokból is több iskola bekapcsolódott a költészetnapi programba. Ukrajnát a Homoki Általános Iskola, Szlovákiát mások mellett a komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Erdélyt pedig például a gyergyóditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola tanulója is képviselte.

Elkezdődött a Versmaraton a PIM-ben

Elkezdődött a Versmaraton a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) csütörtökön Budapesten. A költészet napi rendezvényen 60 kortárs költő 12 órán át szaval Az év versei 2019 című antológiából. Április 11-én, csütörtökön, azaz a Költészet napján elkezdődött a Versmaraton a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A maraton lényege, hogy 60 kortárs költő szaval 12 órán át Az év versei 2019 című antológiából.

A Kínai Népköztársaságból több mint 10 idegen nyelvet oktató intézmény hallgatója, közöttük a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja mondott verset a nap folyamán.