Szakemberhez kellett fordulnia Pokorny Liának

Pokorny Lia színész
Vágólapra másolva!
Pokorny Lia újult erővel tér vissza a színpadra, a színésznőnek az utóbbi időben több előadását is le kellett mondania betegség miatt. Azóta életmódott váltott, és elmondta, hogyan küzdött meg a hangjáért.
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy Pokorny Liának akut hangszálgyulladás miatt több előadását is le kellett mondania. Hónapokig küzdött a hangjáért, és végül egy foniáter szakemberhez kellett fordulnia. Ez a fül- orr- gégészet egyik szakterülete, ami a hangképző szervek rendellenességeivel, betegségeivel foglalkozik. „Sziki Ágnes foniáter szakember segítségére is szükség volt, hogy felépüljek, de most már jól vagyok, megküzdöttem a hangomért. Azóta is járok hangképző tanárhoz, egyébként minden színésznek kellene szerintem.

Millimétereket csúszhatnak el észrevétlenül hónapok alatt, ha például stresszes vagy és másképp feszíted meg az apró izmokat” – mondta a Blikknek.

Pokorny Lia a mai napig izgul, mielőtt kilép a színpadra Fotó: M.Schmidt János – Origo

Pokorny Lia életmódot is váltott, két hónapja tartja a méregtelenítő diétát, ami szerinte szintén sokat segített a gyógyulásban. „Mindennap főzök magamnak, előfordul, hogy este tízkor jövök le a színpadról, de közben otthon készül a házi sajt. Ennek bele kell férnie az életembe. A hangszálprobléma volt az utolsó csepp a pohárban,

Ebben a diétában találtam meg azt, amire szükségem volt”. A színésznő azt is hozzátette, hogy a színpadon továbbra is szeretné a maximumot nyújtani. „Fantasztikus feladat a Dolgok, amikért érdemes élni című darab szerepe. A nézőkkel komoly jeleneteket improvizálok, ez egy igazi érzelmi hullámvasút.

Sokan, még az ismerőseim is, azt hiszik, a darab sztorija az én történetem, pedig nem így van”. Pokorny Lia a mai napig izgul, mielőtt kilép a színpadra. „Ilyen típus vagyok, ez a motor, ami hajt. Ha nem izgulok, akkor valószínűleg már nem is érdekel igazán a dolog. Olyan ez, mint a szerelem: lüktet a szíved, izzad a tenyered, és ez mind egyszerre történik. Ezért érdemes csinálni”.