David Bowie emlékbulit tartanak pénteken

David Bowie emlék
David Bowie január 8-án lett volna 71 éves Heros partin emlékeznek rá kedven zenéivel, és legsikeresebb slágereivel
Vágólapra másolva!
A Heroes-partik a megjelölt időszak legvagányabb, legfurcsább, legismertebb alternatív zenéit reprezentálják, pénteken David Bowie lesz a főszereplő. Bowie január 8-án lett volna 71 éves, a rá emlékező bulin olyan zenekarok híres dalait is lejátszák, akikre nagy hatással volt. 
Vágólapra másolva!

David Bowie emlékbulit tart a darkwave és más underground rendezvényeiről ismert Lilian Goth Art csapata január 12-én, a Blahától pár percnyi járásra a Zeg Zugban. Az esemény a Zeg Zugban rendszeresen jelentkező Heroes 1972-1996 programsorozat részeként lesz megtartva.

David Bowie január 8-án lett volna 71 éves. Forrás: Picasa

A Heroes-partik

a megjelölt időszak legvagányabb, legfurcsább, legismertebb alternatív zenéit reprezentálják,

kiemelten a post-punk, a new wave, a dark és gothic, a grunge, a garage rock, a minimal wave, a '80-as indie, az avant-garde és az industrial irányaiból. Minden parti más és más, kiemelt bandákkal, előadókkal készülnek a szervezők. A pénteki esemény David Bowie-nak állít emléket, aki idén január 8-án lett volna 71 éves. Az ő dalain felül azonban

azokat a bandákat is hallhatják, akikre hatással volt Bowie zenéje.

Például Iggy Pop, Siouxsie And The Banshees, Visage, Peter Murphy (Bauhaus), The Cure, Gary Numan, Talking Heads, Nick Cave, Billy Idol, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Nirvana, Foo Fighters és mások. A rendezvényen ketten válogatják a zenéket, Cuvious, a Lilian Goth szíve-lelke, s Wrath, az igen fiatal, de annál érettebb zenei ízlésű szelektor.