Kivételt tesz Budapesttel José Carreras

José Carreras
José Carreras értékelte, hogy az idei foci-Eb-n Magyarország is megcsillogtatta a tehetségét.
Vágólapra másolva!
José Carreras a turnézástól elbúcsúzott, a színpadtól szerencsére nem. Egyéni koncerteket még vállal, és idén Budapestre is ellátogat: decemberben a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik.
Vágólapra másolva!

José Carreras, a világ egyik leghíresebb tenorja tavaly bejelentette, hogy nem turnézik többet, azonban idén decemberben fellép az Arénában egy kivételes gálakoncert keretein belül. Nemrég pályafutása legfontosabb helyszínein – a londoni Albert Halltól Montevideóig – adott búcsúkoncerteket José Carreras. Bár a 71 éves operaénekes

a turnézástól elbúcsúzott, a színpadtól szerencsére nem.

Egyéni koncerteket még vállal, és idén Budapestre is ellátogat: 2018. december 19-én 19:30-tól a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

José Carreras értékelte, hogy az idei foci-Eb-n Magyarország is megcsillogtatta a tehetségét Forrás: Mauro Taliani

José Carreras a leghíresebb karmesterekkel dolgozott együtt. Évtizedek óta történelmet ír, a színpad nagy pillanatainak mestere, imád szenvedélyesen, érzelmesen énekelni. Ő „A halk hangok sztárja”, minden idők egyik legnagyobb Don Joséja, és nem utolsó sorban A Három Tenor egyike. Hangszíne a nagy Carusóra emlékeztet. A repertoárja több mint 60 operát tartalmaz, melyek közül a legkiemelkedőbbek: Andrea Chenier, La Bohème, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, La Forza del Destino, Pagliacci, L'Elisir d'Amore és az Un Ballo in Maschera. A katalán tenor egy

exkluzív gálakoncerttel kedveskedik a magyar rajongóknak,

amin fellép mellette Polina Pasztircsák szopránénekesnő is. A zenei kíséretről a szimfonikus zenekar gondoskodik János Ács vezénylésével, aki sokszor volt a három tenor karnagya.