Újra zenél az ABBA

Abba, együttes
Swedish pop group Abba (from L to R) Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Anni-frid Lyngstad and Benny Andersson, pose during the Eurovision Song Festival, February 9th, 1974, . / AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / LINDEBORG
Vágólapra másolva!
Az ABBA együttes két vadonatúj számmal jelentkezett több mint 30 évvel az után, hogy tagjai utoljára vonultak be együtt lemezfelvételre egy stúdióba.
Vágólapra másolva!

„Mind a négyen úgy éreztük, hogy 35 év után jó mulatság lesz újra összefogni és stúdióba vonulni” - fogalmazta meg pénteken a világhírű ABBA hivatalos közleményében, amit az Instagram-oldalukra is feltettek.

❤️ #abbaofficial #abba

@ abbaofficial által megosztott bejegyzés,

A rövidke közleményből az is kiderül, hogy két vadonatúj dalt már fel is vettek, és az egyik címe is kiderült. Ez lesz az I Still Have Faith In You, és tévében fogják először bemutatni, a BBC-n és az NBC-n lesz a premier, állítólag decemberben.

Az ABBA 1974-ben vívta ki magának a nemzetközi hírnevet, miután Watreloo című számukkal megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivált. Utoljára 1982-ben léptek fel együtt.

A 2018-as robbantás egyébként tervezett volt,

mert még 2016 őszén lebegtették be a két évvel későbbi – akkor még nagyon, de még most sem sokkal kevésbé – homályos akciót. Az a mostani sajtóközleményből is kiderül, hogy élő fellépések már nem igazán lesznek, ami pedig szépen rímel arra, amit két éve is jeleztek, vagyis hogy a virtuális valóságot hívnák segítségül a különböző megjelenésekhez:

2018-as berobbanásra készül az ABBA

2018-ra valami olyat csinál az ABBA, amilyet még nem láttak a rajongói. Állítólag a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket is kihasználják a projekthez. Egyelőre nagyon titokzatos az egykori popsztár csapat, de annyit már lehet sejteni, hogy a 2018-as összeállás nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve évekig turnéznak a világ körül, de nem is egy sima tévés fellépésről lesz szó.