Ennyien kapnak májustól művészjáradékot

ARANY János
Budapest, 2017. szeptember 7. Arany János szobrát készítik elő a daruzáshoz az Arany János-szoborcsoport elszállítása során a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében 2017. szeptember 7-én. Stróbl Alajos 1893-ban felavatott alkotását az Arany-emlékév és a Múzeumkert rekonstrukciójának keretében restaurálják, a munkálatok várhatóan a jövő év elején fejeződnek be. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Május elsejétől 1235 embernek folyósít művészjáradékot a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) - mondta Kucsera Tamás, a szervezet főtitkára szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.
Vágólapra másolva!

Kucsera Tamás tájékoztatása szerint január 1-je óta kérhető a művészjáradék és azok a 65 év feletti művészek igényelhetik, akik miniszteri, vagy annál magasabb elismeréssel bírnak, de nem részesülnek egyéb díjhoz kötődő járulékban.

- mondta a főtitkár.

Forrás: MTI/Lakatos Péter

A mintegy 121 ezer forint összegű juttatás indokoltságát Kucsera Tamás szerint a beérkezett igények száma mutatja.

Kucsera Tamás azt is megemlítette: az MMA már megalakulásakor művészeti életpályamodell kidolgozását tűzte ki célul, a művészjáradékról 2013-ban kezdtek tárgyalásokat a kormánnyal és idén január 1-jével vezették be, az első folyósítást márciusban volt.