Így búcsúztatta a Foo Fighters Malcolm Youngot

Dave Grohl
Foo Fighters
Mexikóváros, 2017. november 19. Dave Grohl a Foo Fighters amerikai rockzenekar koncertjén, amelyet a mexikóvárosi Corona Capital zenei fesztiválon tartanak 2017. november 18-án. (MTI/AP/Eduardo Verdugo)
Vágólapra másolva!
Méltón búcsúztatta a Foo Fighters Malcolm Youngot: mexikói koncertjükön előadták az AC/DC Let There Be Rock című slágerét. A frontember, Dave Grohl az együttes Instagram-oldalán is megemlékezett a legendás gitárosról: azt írta, Young és az AC/DC miatt akart ő is együttesben zenélni. 
Vágólapra másolva!

A Foo Fighters különleges módon adta meg a végső tiszteletet a szombaton elhunyt Malcolm Youngnak: mexikói koncertjüket az AC/DC legendás slágerével, a Let There Be Rock-al indították.

Korábban már írtuk, hogy az AC/DC egyik alapítója, ritmusgitárosa, vokálosa, és dalszerzője, Malcolm Young meghalt. A halálhírét szombaton a Facebookon közölte tesvére, Angus, aki szintén a rockbegyütes alapító tagja volt. Malcolm betegsége miatt már egy ideje visszavonult, de dalaival maradandót alkotott.

A Foo Figters méltón búcsúztatta az AC/DC egykori gitárosát Forrás: MTI/EPA/EFE/Jorge Dan Lopez

- mondta Dave Grohl a Foo Fighters frontembere a mexikói Corona Capital Fesztivál nyitókoncertjén.

Korábban, a koncert előtt Grohl egy szívszorító képet is posztolt Instagram oldalára: ezzel is Youngra emlékezett. Többek között azt írta,

miatt akart ő is együttesben játszani.

Azt is írja, hogy 11 éves korában látta az AC/DC párizsi koncertfilmjét, ami az első igazi zenei élménye volt. Grohl úgy emlékszik vissza, hogy a film után már nem játszani akart a gitárján, hanem zúzni rajta.