Simon Kornél is beszáll a vérre menő harcba az álomállásért

A Grönholm-módszer főszereplői: Botos Éva, Simon Kornél, VaGyörgy és Ficzere Béla
Vágólapra másolva!
Vérre menő állásinterjú? Április 8-án új helyszínen, a Centrál Színház kisszínpadán mutatják be a nemzetközileg elismert drámaíró, Jordi Galceran egyik legnépszerűbb művét, A Grönholm-módszer-t. Az előadásában most debütáló Simon Kornél mellett Botos Éva, Ficzere Béla és Vass György küzdenek az álomállásért. A rendhagyó interjú során izgalmas, stratégiai játékokkal tűzdelt harc kezdődik, amelyben minden pályázóról kiderül valamilyen titok. A Manna és a Neptun Brigád közös előadását Baksa Imre rendezi.
Vágólapra másolva!

A többkörös állásinterjú utolsó megmérettetésére négy pályázót hívnak be. Egy nő és három férfi kimondottan szokatlan helyzetben találja magát, hiszen a hagyományos elbeszélgetés helyett megdöbbentő feladatokat kell megoldaniuk, amelyek egyre bizarabb és feszültebb helyzeteket teremtenek. Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani a jelöltek, hogy megszerezzék az állást?

Vannak-e tabuk, morális határok?

És vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

Együttműködés és versengés, etika és stressztűrés, teljesítményorientáció és teambuilding – vajon melyik jelölt képes a leginkább megmutatni önmagát ezekben a játékokban? Erre a kérdésre keresi a választ A Grönholm-módszer című darab, illetve az előadás rendezője, Baksa Imre.

A Grönholm-módszer főszereplői: Botos Éva, Simon Kornél, Vass György és Ficzere Béla Forrás: kortarspr.hu

A kortárs katalán szerző, Jordi Galceran műve valós kiválasztási eljárásokon alapul. Az író több művét is bemutatták már Magyarországon, de az állásinterjú-helyzetet feldolgozó A Grönholm-módszer kétségtelenül a legnépszerűbb. A darabot nemcsak hazánkban, hanem a világ számos más országában is sikerrel játsszák. Néhány évvel ezelőtti magyarországi bemutatója után így írt az előadásról a fejvadasz.blog.hu: „Merem ajánlani mindenkinek, mivel egy elgondolkodtató, de egyben humoros darab is, sok csavarral, csattanóval és nagyszerű színészekkel. Ja, szakmában dolgozóknak egyenesen kötelező."

Az előadás április 8-a után 10-én is látható lesz a Centrál Színházban.