Tíz év után új dalokkal jelentkezett Manu Chao

Sziget 2016 péntek Sziget - 2016 08 12 péntek Manu Chao
Sziget - 2016 08 12 péntek
Vágólapra másolva!
Manu Chaónak mozgalmasan indult 2017: tíz év után jelentkezett új szerzeményekkel, mindjárt hárommal is, és egy új projektet is beindított.
Vágólapra másolva!

A számos műfajban otthonsan mozgó spanyol származású francia zenésztől januárban két szólódal látott napvilágot, és a Ti.po.ta nevű új projektje is jelentkezett egy felvétellel – írja a Consequence of Sound.

Mindegyik dal ingyen letölhető Manu Chao honlapjáról, és videóklip is készült hozzájuk. A No Solo En China Hay Futuro (Nem csak Kínának van jövője) egy spanyol nyelvű óda a fejlődő világhoz, a Words of Truth pedig egy reggae-s hangulatú, angol nyelvű szerzemény.

A harmadik szám

Manu Chao új projektjének, a Klelia Renesi görög színésznővel létrehozott Ti.po.ta nevű duónak a Moonlight Avenue című száma.

A Moonlight Avenue kicsit szokatlanabb Manu Chao-dal, de nem mondhatnánk, hogy hangzásában kilóg az életműből. Manu Chao az új formációt elég homályosan jellemezte a honlapján: többek között azt írta, hogy a Ti.po.ta semmi és minden, a vírus és a gyógymód.

A dalhoz mindjárt két videó is készült: az egyikben Klelia Renesi az óceánban úszik, míg Manu Chao a víz alatt ukulelézik, a másikban pedig a Ti.po.ta "jellemzését" olvashatjuk a dal közben.

Manu Chao utoljára 2007-ben jelentkezett albummal, ez volt a La Radiolina. A rajongók reménykedhetnek, hogy a közzétett dalok már egy új lemez vagy lemezek előfutárai, erről viszont egyelőre nincsenek információk.