A Ramones dobosa nyitja az idei Szigetet

marky ramone
Marky Ramone attends the 'Ricki And The Flash' New York premiere at AMC Lincoln Square Theater on August 3, 2015 in New York City.
Vágólapra másolva!
Marky Ramone, a legendás Ramones egykori dobosa nyitja zenekarával az idei Sziget fesztivált a mínusz egyedik napon, augusztus 10-én. Ezen a napon lép a nagyszínpadra a Die Antwoord és a Skunk Anansie is.
Vágólapra másolva!

A kortárs könnyűzenei színtér egyik legmeghökkentőbb formációja, a dél-afrikai Die Antwoord többször is járt már Magyarországon. A hiphop, elektro és rave elemeit vegyítő fokvárosi zenekar 2009-ben robbant be a zenei életbe Enter the Ninja című klipjével, azóta harmadik albumuk is megjelent.

Visszatér a Die Antwoord Forrás: AFP/2015 Getty Images/Mike Windle

A négytagú londoni Skunk Anansie, amely emlékezetes Sziget-koncerteket tud maga mögött, az alternatív ellenkultúra egyik legfontosabb csapatának számít a kilencvenes évek közepe óta. Augusztus 10-én legfrissebb, idén januárban megjelent, Anarchytecture című lemezét mutatja be.

Marky Ramone minden idők egyik leghíresebb és leghírhedtebb amerikai punk rock bandájának, a műfaj történetére az egyik legnagyobb hatást gyakorló Ramonesnak volt a dobosa 1978 és 1983, majd 1987 és 1996 között. A zenekar alapítói közül ma már senki sem él.

Marky Ramone a saját zenekarával jön Forrás: NurPhoto/Photoshot/NurPhoto/Dennis Van Tine

A dobos csapata, a Marky Ramone's Blitzkrieg a punk 40. születésnapját ünneplő idei turnén a Ramones klasszikusai, köztük a Blitzkrieg Bop, az I Wanna Be Sedated, a Rock 'n' Roll High School vagy a Psycho Therapy is elhangzanak.

Afrojack is fellép az idei Szigeten. A Grammy-díjas holland elektronikus zenész, dj-producer, a nemzetközi elektro house színtér sztárja az Arena helyszínen fog játszani. Mellettük még Zedd, a DVBBS, Carnage és TroyBoi fellépését jelentették be.