Ákos és a Telekom is megnyugodott

Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző zeneszerző költő
Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész.
Vágólapra másolva!
Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sokéves, eredményes közös munkát.

Megköszönték egymásnak a közös munkát Fotó: Bielik István - Origo

A Magyar Telekom december 16-án jelentette be, hogy felbontja szponzori szerződését Kovács Ákos énekessel, az Echo TV-nek adott interjúja miatt. A december 13-i műsorban az előadó egyebek mellett azt mondta, hogy „a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak”. Arra a kérdésre, hogy mi a dolguk, kifejtette: „a női princípiumot beteljesíteni (...) valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni”.

Nyilatkozata miatt számos kemény bírálatot kapott. A Magyar Telekom azzal indokolta a szerződésbontást, hogy nem tartja összeegyeztethetőnek az interjúban elhangzottak szellemiségét a cégcsoport hitvallásával és értékrendjével.

Ákos, Böjte Csaba és az adomány Forrás: Ákos

A kormányszóvivő december 17-én közölte, hogy a kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésük szerint az alkotmány szellemével és betűjével is ellentétes. A kabinet utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel a mobilinternet-előfizetéseket a Magyar Telekommal. A kormány döntését bírálták az ellenzéki pártok.

A Telekom közleményének megjelenésével egy időben Ákos is közzétett egy hírt, miszerint

50 millió forinttal támogatja a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő tevékenységét.

Az adományt már át is adták Ákos Andante Borpatikájában.