Phil Collins visszatérő turnéra indul

phil collins
PHIL COLLINS, BEAU-RIVAGE HOTEL, GENEVA, SWITZERLAND, 19/04/10
Vágólapra másolva!
A Genesisből ismert hétszeres Grammy-díjas zenész jövő júniusban kezdi meg a Londont, Párizst és Kölnt érintő visszatérő turnéját.
Vágólapra másolva!

Phil Collins 2011-ben jelentette be visszavonulását, miután a kezében lévő idegek sérülése miatt már alig bírta tartani a dobverőket. Tavaly azonban bejelentette, hogy európai turnéra készül. Ugyan valamelyest javult a kézügyessége, de azt mondja nem valószínű, hogy dobolni fog a koncerteken.

- mondta a 65 éves Phil Collins, akinek 15 éves fia is dobol. "Nicholas még csak tanulja a dobolást, de már most fantasztikusan játszik" - büszkélkedett.

Phil Collins tavaly már tett néhány lépést a visszatérés irányába, amikor jótékonysági koncertet adott a Little Dreams Foundation nevű alapítványa számára, valamint két slágerét is elénekelte a 2016-os US Openen - írja a BBC.

"Azt hittem, hogy csendben vissza tudok vonulni. De a rajongóktól, a családomtól és a zenésztársaimtól kapott támogatásnak hála

- mondta.

Phil Collins a Genesis dobosaként vált ismertté a hetvenes évek elején, majd miután Peter Gabriel kilépett, ő lett az énekes is. 1981-ben jelent meg első szólóalbuma Face Value címmel, amely nagyon sikeres lett.

Mostani turnéjának a kifejező Not Dead Yet (még nem halott) nevet adták, a koncertekre péntektől lehet jegyet kapni. Collins Not Dead Yet: The Autobiography című önéletrajzi könyvét pedig csütörtöktől árulják az Amazonon.