Három színház sorsa dőlhet el

Szirtes Tamás ad interjút Tasnádi Katának 2016 május 27-én
Szirtes Tamás ad interjút Tasnádi Katának 2016 május 27-én
Vágólapra másolva!
Az Újszínház igazgatói posztjára tizenketten is pályáztak, a Thália vezetéséért ketten vannak versenyben. A Madách Színház esete viszonylag egyszerű, egyedül Szirtes Tamás adott be pályázatot.
Vágólapra másolva!

A neveket egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, de néhány pályázóról már biztosan tudni. Ilyen Szirtes Tamás is, aki az egyetlen pályázó a Madách-nál. A Tháliáért folyó kétszemélyes versenyben pedig biztosan részt vesz a jelenlegi menedzser-igazgató, Kálomista Gábor.

Szirtes Tamás az egyedüli pályázó Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az Újszínház vezetéséért tizenketten is jelentkeztek. A színház sajtósa azt mondta, Dörner György újra pályázott, de más sajtóforrásból azt is tudni lehet, hogy Németh Kristóf is a tizenkét pályázó között van.

Németh Kristóf és Dörner György mellett még tizen adtak be pályázatot az Újszínház igazgatói posztjára Fotó: Mudra László - Origo

A három színház vezetésére még június 29-én írt ki pályázatot a Fővárosi Közgyűlés, a beadási hátaridő július 29. volt. Az igazgatók személyéről a szakmai bizottsági meghallgatások után, várhatóan a soron következő ülésén dönt a Fővárosi Közgyűlés.

A szakmai bizottság még nem állt fel, így a meghallgatások időpontját sem lehet még tudni.

A Thália Színháznál az eddigi vezetés tagjai közül Bereményi Géza művészeti tanácsadóként, Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként folytatná a munkát.