Vágólapra másolva!
2006-ban avatták fel Budapesten az európai kontinens legnagyobb hangversenytermi orgonáját. A titulust azóta sem tudták elhódítani a Müpa orgonájától, amely felavatásának tízéves jubileumán, május 21–22-én kétnapos, estétől estéig tartó orgonaünneppel várják a közönséget.
Vágólapra másolva!

Az egyetlen hangszer, amely tényleg olyan, mint a nyúl ürege. Bele lehet mászni és az ember egy másik világban találja magát. Amikor megszólal, a tér válik rezonáló testévé, mi meg ott csücsülünk nyakig hangokban, szalaggal átkötve, mint egy születésnapi ajándék.

orgona müpa Forrás: Posztós János / Müpa

Nem véletlen, hogy legnagyobb kortárs virtuóza, Jean Guillou az orgona lehetőségeinek és határainak bemutatásához Alice-t választotta főhőséül. Mellette Fassang László orgonaművész részletesen elmagyarázza, hogyan él-működik ez a különleges jószág, majd vezetésével leszállunk az élőlény gyomrába a Müpában. Nézze meg egy korábbi videónkat.

Az eseménysorozatot Mácsai Pál és Fassang László népszerű sorozata, az Orgona-sztorik hatodik epizódja nyitja május 21-én este. A részletes műsorról itt tájékozódhat.