A híres rapper nem hiszi el, hogy a Föld gömbölyű

b.o.b., rap
HOLLYWOOD, CA - MAY 08: Rapper B.O.B arrives at the premiere of "Peeples" presented by Lionsgate Film and Tyler Perry at ArcLight Hollywood on May 8, 2013 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Úgy fest, a slágerlistákat rendszeresen meghódító B.o.B. nem elégszik meg a zenei sikerekkel, tudományos babérokra tör. Az utóbbi napokban a Twitteren igyekezett leszámolni a közkeletű téveszmével, miszerint bolygónk gömbölyű lenne. Egy neves fizikus sem volt képes meggyőzni az ellenkezőjéről.
Vágólapra másolva!

- szól B.o.B. egyik bizonyító erejű bejegyzése.

B.o.B. nem hagyja magát megvezetni egy fizikus által Forrás: AFP/2013 Getty Images/Kevin Winter

A popszakma élvonalába Nothing of You című slágerével berobbanó rapper az utóbbi napokban elárasztotta rajongóit a Föld laposságát igazoló tweetekkel. Az egyik fotón például ő maga látható egy domb tetején, az alatta lévő szövegben pedig azt követeli, valaki magyarázza meg neki, miért egyenes a 16 mérföldet átfogó horizont.

Kívánsága hamar meghallgatásra talált, hiszen nemcsak a rajongók, de Neil deGrasse Tyson asztrofizikus is válaszolt a rapper felvetéseire. A közösségi felületeken és a médiában is rendkívül aktív tudós legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy viccesen ízekre szedte a Star Wars VII. tudományos torzításait.

Tyson most B.o.B. fejében próbált rendet tenni. A rappert persze nem olyan fából faragták, hogy ilyen könnyen ki lehessen zökkenteni, továbbra is ragaszkodott az álláspontjához.

"Haaaver - hogy világos legyek: attól még szeretjük a zenédet, hogy ötszáz évvel le vagy maradva az érvelésben"

- zárta le Tyson a vitát a maga részéről.

Ám a rapper hajthatatlan maradt, és felszólította rajongóit, hogy járjanak utána a kérdésnek: "Ne higgyétek el, amit mondok. Kutassátok ki magatok is!" - írta. B.o.B. Nincs egyedül kissé elavult tanaival, Amerikában nemrég mozgalom alapult a Föld laposságának bizonyítására.