David Bowie egy színpadra állt Dexterrel

michael c hall, lazarus
Vágólapra másolva!
Utoljára 2006-ban állt közönség elé, most a sorozatgyilkost játszó tévésztárral énekelt egy musicalben.
Vágólapra másolva!

A 68 éves David Bowie utoljára 2006-ban énekelt közönség előtt, bár 2007-ben még átvette a Webby Awards életműdíját. Legutóbb Blackstar című, tízperces klipjében játszott egy vak prófétát.

A sztár a napokban újra színpadra lépett: saját – Enda Walsh drámaíróval közösen jegyzett – Lazarus című musicaljének New York-i premierjén állt a nézők elé. Az oldalán a rendező Ivo van Hove, valamint a főszereplők, Sophia Anne Caruso, a Dexter és a Sírhant művek című sorozatokból ismert Michael C. Hall és Cristin Milloti álltak.

LAZARUS REVIEW QUOTATIONS“By the time I got to New York...”David Bowie took a bow on stage at the New York Theatre...

Posted by David Bowie on Tuesday, December 8, 2015

A Lazarus az énekes 1976-os sci-fi filmjére, A Földre pottyant férfire és az annak alapjául szolgáló 1963-as Walter Tevis-regényre épül. Főhőse egy Földön ragadt, kiégett milliomosként alkoholizmusba süllyedt idegen lény és két női figura, egy tündérszerű látomás és egy hús-vér asszony – írja az eseményről beszámoló Open Air Radio blogja.

A kritikák szerint nemcsak Bowie, de Michael C. Hall is remekel az előadásban. A Lazarus neki sem az első musicalje: egy évvel ezelőtt a Hedwig és a mérges csonk című film színpadi verziójában alakított transznemű nőt.

Az élő zenekarral kísért darabban egy sereg ismert Bowie-szám (The Man Who Sold The World, Life On Mars, Changes, All The Young Dudes, This Is Not America, Absolute Beginners ) mellett néhány új szerzemény is szerepel (például a Movin’ Out és a Holla If Ya Hear Me).

A musicalt egy 200 fős teremben játssza a New York Theatre Workshop, november 18 óta volt már pár próbaelőadása, de csak december 7-én került sor a hivatalos premierre, amelyen Bowie is megjelent.