Ők kaphatják idén a Prima Primissima-díjat

Máté Gábor színész, a Katona színház igazgatója ad interjút 2015. március 16-án
Máté Gábor színész, a Katona színház igazgatója ad interjút 2015. március 16-án
Vágólapra másolva!
Bejelentették a Prima Primissima-díj 2015-ös jelöltjeit. Az eddigiekhez hasonlóan idén is tíz kategóriában nevezték meg a jelölteket, akik fejenként 5 millió forintot kapnak majd az elismerés mellé, a győztesek pedig 15 millióval lesznek gazdagabbak.
Vágólapra másolva!

„A díjjal nem csupán elismerésünket kívánjuk kifejezni, hanem azt reméljük, hogy társadalomformáló erővel is bír, inspirációt és példamutatást ad a minél magasabb szintű teljesítményhez” – mondta Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Máté Gábor is a jelöltek között Fotó: Szabó Gábor - Origo

Erős a mezőny a színház- és filmművészet kategóriában: Börcsök Enikőt és Sándor Pált, valamint Máté Gábort, a Katona igazgatóját is jelölték, akit nemrég mi is megszólaltattunk az olaszliszkai lincselést feldolgozó előadása kapcsán.

A zene kategóriában a hegedűvirtuóz Baráti Kristóf, a Budapest Klezmer Band, valamint Kovács János karmester van a jelöltek között.

Baráti Kristófot a magyar zeneművészet kategóriában jelölték fotó: Jacqueline Strammer

Az egyéb művészeti kategóriákban feltűnik még a Fonó Budai Zeneház, Kodolányi Gyula költő, valamint Vojnich Erzsébet képzőművész is.

A teljes listát itt nézheti meg, szeptember végétől lehet majd szavazni SMS-ben, hogy ki kapja a közönségdíjat.