Tarol a magyar imázs show-műsor Amerikában

Mága Zoltán PBS show címlapi
Vágólapra másolva!
Mága Zoltán show-műsora Magyarországot népszerűsítette Amerika legnagyobb közszolgálati televízióján, a PBS-en. Több tízmillió nézője volt.
Vágólapra másolva!

Országos premier keretében mutatta be Amerika legnagyobb közszolgálati televízió-csatornája a száztízmillió nézőt vonzó PBS, Mága Zoltán hegedűművész Magyarországot és zenei kincsünket népszerűsítő show-műsorát nemzeti ünnepnapunkon, március 15-én.

A Zoltán Mága: From Budapest with Love című Pesti Vigadóban forgatott gála márciusban már az USA számos tagállamában debütált a képernyőn, sőt az adáshoz tartozó, Budapest legszebb helyszíneit bemutató, országimázst erősítő klipeket az interneten is több millióan látták.

A Cigány melódiák című klipet a magyar főváros éjjeli pompája ihlette Forrás: Mága Zoltán Produkció

A kiemelkedő nézettségi adatokra és a nézői visszajelzésekre való tekintettel júniusban és augusztusban két hétig újra műsoron lesz a koncertfilm. A világhírű hegedűvirtuóz tavalyi Carnegie Hall-beli koncertjére, valamint a tv-show nagy sikerére való tekintettel idén ősszel visszatér a tengerentúlra a Hegedűvel a világ körül címmel indított 100 állomásos világ körüli turnéja keretében.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a piacvezető amerikai közszolgálati médium nézőinek tetszett a műsorom, és az országunk híre több millió tévénézőhöz jutatott el, hiszen egész zenei pályafutásomat az a küldetéstudat határozta meg, hogy a világ minden táján képviseljem a magyar kulturális tradíciókat, és erősítsem a magyarságról kialakult pozitív képet” – fogalmazott Mága Zoltán.

A videók hazánk turisztikailag is vonzó látványosságait, épületeit, Budapest különleges atmoszféráját mutatják be Forrás: Mága Zoltán Produkció

A nagyszabású, látványos show-műsorban világsztárokkal és a hazai zenei élet kiválóságaival együtt lépett színpadra a hegedűvirtuóz. Sztárvendég volt a lírai tenor szerepek világhírű előadója, az albán származású Saimir Pirgu - akinek hangjáról és énektechnikájáról Plácido Domingo is elismerően nyilatkozott - Valentina Nafornita nemzetközi hírű moldovai szoprán, valamint Natalia Ushakova orosz-osztrák operacsillag is.

A több mint százmillió nézőt és közel negyvenmillió internetes követőt vonzó PBS a magyar hegedűvirtuóz Budapesti Újévi Koncertjének hangulatát és színvonalát idézve novemberben, a Pesti Vigadó épületében forgatta a műsort.

A televízió-társaság – amely egyedüli kulturális, közszolgálati szerepet lát el az amerikai médiapiacon – célja az volt, hogy a kontinensén és európai érdekeltségeiben egyaránt megismertesse és népszerűsítse Magyarország legszebb tájait, épületeit, valamint Mága Zoltán hegedűvirtuózt és műsorát.

Ennek érdekében a hegedűművész kérésre olyan videoklipek készültek a show-ba, amelyek hazánk turisztikailag is vonzó látványosságait, épületeit, Budapest különleges atmoszféráját mutatják be. A Halászbástya - Vittorio Monti-Mága Zoltán Csárdás című alkotás a fővárosi panorámát tárja elénk, a Parlament - Mága Zoltán Villámcsárdás és variációk című klip az Országházat, a Hősök terét, a Nemzeti Múzeumot és a Citadellát ismerteti meg a tengerentúli nézőkkel.

Mága Zoltán és zenekara a Hősök terén Forrás: Mága Zoltán Produkció

A Budapest éjszakai látképe a Pablo De Sarasate: Csak egy kislány van a világon és Cigány melódiák című klipet a magyar főváros éjjeli pompája ihlette, hajóról láthatják a kilátást a Duna mindkét partjára. A nézők Budapest festői helyszínein élvezhetik a hegedűjátékot, különleges légi felvételekről tekinthetik meg a Parlamentet és az ikonikus Lánchidat.