Bedobta a törülközőt a Black Crowes

Vágólapra másolva!
A hírt a gitáros, Rich Robinson jelentette be.
Vágólapra másolva!

A Black Crowes kicsit több mint egy éve lépett fel utoljára, így talán nem érte hidegzuhanyként a rajongókat a hír. „Szomorú vagyok, hogy 24 közös év után ezt kell mondanom, de sajnos a zenekarnak vége.” – jelentette be a csapat gitárosa. – „Megtiszteltetés volt ebben a zenekarban játszani, életem nagy és fontos része volt. Büszke vagyok arra amit elértünk és amit az embereknek nyújthattunk. A zenészlét legnagyobb ajándéka ez: embereket összehozni a zenénkkel. Szeretem és tisztelem a testvéremet, de a jelenlegi követelése, hogy mind én, mind pedig a dobosunk, Steve Gorman, a régi harcostárs, lemondjunk a részesedésünkről és kvázi fizetett alkalmazottak legyünk – nos, ezzel nem tudok egyetérteni.”

A georgiai Mariettából származó zenekar első albuma, a Shake Your Money Maker 1990-ben jelent meg olyan dalokkal mint a Hard to Handle és a She Talks to Angels, melyeknek köszönhetően ötszörös platina lett azóta. Második albumuk, a The Southern Harmony and Musical Companion duplaplatina lett, olyan slágerek segítségével mint a Sting Me, Remedy és a Thorn in My Pride. Harmadik albumuk, az Amorica úgy lett platina, hogy egyetlen kislemez sem szerepelt róla a TOP 100-ban. Összesen kilenc stúdióalbumot adtak ki.

A Robinson testvérek – Chris énekes és Rich gitáros - vezette csapat mindig is híres volt nyilvános veszekedéseiről, karrierjük során kétszer is parkolópályára helyezték magukat. Dobosuk már tavaly októberben jelezte egy Rolling Stone interjúban, hogy: "Kevés esélye van annak, hogy együtt fogunk még alkotni. Lehet, hogy egy év múlva másként látjuk majd a dolgokat, de ebben a pillanatban azt kell mondjam, hogy szerintem a Black Crowes történetnek vége." A zenekar 2009 óta nem adott ki új albumot, 2013-ban turnéztak utoljára.